1 Mayıs 2013 Çarşamba

SÖYLEMEYECEĞİNE SÖZ VER

JENNIFER MCMAHON - EPHESUS YAYINLARI




Okul hemşiresi olan Kate Alzheimer hastası olan annesini bir bakım evine yatırmak üzere New Canaan'daki evine döner. Ancak Kate'in döndüğü gece bir kız öldürülür. Bu cinayet ile yıllar önce öldürülen ve katili asla bulunamayan Kate'in arkadaşı Del'in cinayeti birbirine bağlantılıdır. 

Del kırık dişleri, tuhaf görüntüsü ve çürük patates gibi kokusuyla herkes tarafından dışlanır ve bu sebeple herkes onu "Patates Kız" diye çağırır. Del'in tek arkadaşı ve sırdaşı Kate'tir. Ancak okulun mezuniyet günü Kate ona ihanet eder ve Del'i son görüşü olur. O gece Del öldürülür. Aradan 30 yıl geçmesine rağmen katili bulunamamıştır. 

Kate'in evine dönüşü ile etrafta açıklanamayan olaylar meydana gelir ve herkes bu olayların Patates Kız ile ilgili olduğuna inanır ki bu doğrudur. 

Del'in ağabeyi Nicky'de yıllar sonra gördüğü eski aşkı Kate'e katili bulma konusunda yardımcı olur.

Kate'in ağzından okuduğumuz kitapta bir 30 yıl öncesine dönüp Del ile Kate'in arkadaşlığını okuyorsunuz, bir günümüze dönüyorsunuz. Okurken öyle heyecanlanıyorsunuz ki özellikle gece okursanız mutlaka arkanızı dönüp acaba Patates Kız geldimi diye bir kontrol ediyorsunuz. Bazen de Del'e acıyorsunuz. Acaba ben Kate'in yerinde olsam Del'e onun davrandığı gibi davranırdım diye kendinizi sorguluyorsunuz.   

Korku gerilim türünü sevenlere kesinlikle önerebileceğim ve almakta hala tereddüt edenlere de daha fazla beklemeyin diyebileceğim bir kitap.  

Bir patates, iki patates, üç patates,dört
Artık senin peşinde en iyisi kapıyı ört

ARKA KAPAK

Jennifer McMahon'un sıra dışı romanı Söylemeyeceğine Söz Ver arkadaşlık, aile, bağlılık ve ihanet üzerine yazılmış gerilim dolu, derin iç görüsü ve güzelce örülmüş geçmişiyle kesinlikle unutulmaz bir kitap ve bir cinayet romanından fazlası.

Bu unutulmaz güzellikteki romanda, bir kadının geçmişi ve geleceği karşı karşıya gelerek beklenmedik sonuçlara yol açıyor.

Kırk bir yaşındaki okul hemşiresi, Alzheimer hastası olan annesi ile ilgilenmek için kırsaldaki evine dönmüştür. Geldiği ilk gece bir cinayet olur ve küçük bir kız öldürülür. Bu olay, kadının çocukluğunda yaşanan bir başka cinayete esrarengiz biçimde benzemektedir. Sınıf arkadaşları tarafından "Patates Kız" denilerek alay edip dışlanan yoksul arkadaşı Del de otuz yıl önce aynı şekilde öldürülmüştür. Del'in katili asla bulunamamış, o günden sonra küçük kız, hayalet hikâyeleri ve efsanelerde ölümsüzleşmiştir.

Şimdi, yeni cinayetin soruşturması kahramanımızı karşı konulamaz bir şekilde içine çekerken, geçmişi ve geleceği korkunç, beklenmedik bir şekilde bir araya geliyor. Çünkü hiçbir şey göründüğü gibi değil ve gençliğinin hayaletleri unutulmaktan çok uzak.

"Bir hayalet hikâyesi, polisiye ve büyümek üzerine bir masal, bu kitap sizi yetişkinlerin arkadaşlık, ihanet ve cinayetle dolu çarpık dünyasına götürüyor. Jennifer McMahon'un bu heyecan dolu kitabı, bir sonrakini hevesle beklemenizi sağlıyor."
-Pam Lewis

"Bu kitaba bayıldım. Eğlendim, korktum ve bitene kadar onun esiri oldum. Elimden bırakamadım."
-Sara Gran

"İyi kurgulanmış, sürükleyici ve eğlenceli."
-Kirkus Reviews

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder