19 Mart 2013 Salı

ELLİ TON ÜÇLEMESİ

E.L.JAMES - PEGASUS YAYINLARI




Bugün sizlere daha önce okuduğum fakat hala satış listelerinde üst sıralarda yer alan Elli Ton Üçlemesini anlatmak istiyorum.


Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen bu kadar güzel bir seriyi bu kadar başarılı bir şekilde ortaya koyması gerçekten alkışlanmalı. Tüm Dünyanın en çok satanlar listelerinde ilk sıralarda yer alan, 37 dile çevrilmiş ve 40 milyondan fazla satan bir kitap.

Aslında kitabın edebi değeri yok. Ama kız ve erkek arasındaki yakınlaşma ve aralarındaki tutkulu ilişki bir şekilde kitabı okutturuyor. Yetişkinler için ibaresi ile yayınlandı kitap. Ama 16 yaşından itibaren herkesin okuyabileceği bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Filmi içinde çalışmalar başlamış. Birçok yabancı sitede Ana ve Christian kim olmalı diye anketler yapılıyor. Filmi tabiki kitap gibi çok detaylı olamayacaktır. Ancak yine güzel bir film olacak sanırım. Benim şahsi fikrim Christian Grey için Matt Bomer ve Anastasia Stele için ise Alexis Bledel çok uygun.

Aslında kitaplar erotik roman kategorisinde yayınlandı. Ancak içindeki aşk ve tutku bence çok daha ön planda. Baş karakterimiz edebiyat öğrencisi Anastasia Stele (Ana) hasta olan arkadaşının yerine genç, zengin ve yakışıklı bir girişimci olan Christian Grey ile röportaj yapmaya gider. Ve aralarında müthiş kuvvetli bir çekim gücü ortaya çıkar.

3 kitapta; Christian'ın çocukluğunda yaşadığı travmayı, bu durumun ilişkilerini nasıl etkilediğini, aralarındaki çekim gücüne ve arzuya karşı koymak istemelerini ve her ayrılık sonrası daha da tutkulu bir barışma yaşadıklarına şahit oluyoruz.

Okurken sayfaların nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Acaba ben olsam gidermiyimdim, kalırmıydım diye ikileme düşmenizi sağlamış kitap.  Romantik, cesur bir aşk romanı okumak isteyenlere tavsiye edebileceğim çok güzel bir hikaye. 

 ARKA KAPAK

GRİNİN ELLİ TONU: 20 yaşında bir edebiyat öğrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Greyle röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ananın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christianın karanlık sırlarını ve kendi karanlık arzularını keşfeder.

KARANLIĞIN ELLİ TONU: Ruhu yaralı genç girişimci Christian Greyin karanlık sırlarının yıldırdığı Anastasia Steele, ilişkilerine son noktayı koyup bir yayınevinde çalışmaya başlar. Ama Grey'e duyduğu karşı konulmaz çekim hâlâ etkisini sürdürmektedir. Grey içindeki şeytanlarla savaşırken, Ana da hayatının en önemli kararını almak zorundadır ve bu yalnızca onun verebileceği bir karardır

ÖZGÜRLÜĞÜN ELLİ TONU: Şimdi her şeye sahiptirler; aşk, tutku, yakınlık, servet ve sonsuz olasılıklarla dolu bir dünya. Ana, Greyi sevmenin kolay olmayacağını ve beraberliklerinin her ikisinin de tahmin edemeyeceği zorluklar getireceğinin her zaman farkında olmuştur. Tam her şeye sahip gibi göründükleri bir anda, talihsizlik ve kader bir araya gelip Ananın en korkunç kâbuslarını gerçeğe dönüştürür

2 yorum:

  1. Kitabı okurken gerçekten kendimi kaybettim diyebilirim tavsiye edebileceğim kitabların ilk sırasında yer alıyor.Ayrıca bloğunuz çok güzel ve kitabı okumaya teşvık edici olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil