8 Mayıs 2013 Çarşamba

DAN BROWN HAYRANLARINA MÜJDE!

"Da Vinci Şifresi" "Kayıp Sembol" "Melekler ve Şeytanlar" gibi dünya çapında ün yapmış kitapların yazarı Dan Brown'un merakla beklenen kitabı "Inferno" -Cehennem- ABD, Hollanda, İsveç, Danimarka, Norveç, İtalya, Almanya, Fransa, Finlandiya, İspanya ve Brezilya ile aynı anda Türkiye'de de 14 Mayısta okurları ile buluşacak.

Saat farkı nedeni ile kitap ilk olarak Türkiye'de piyasaya çıkacak. Kitabın çıkış tarihi belli olunca, çevirmenlerin çektiği işkencede gün yüzüne çıktı. 

Kitabın korsanların eline geçmemesi için çevirmenlerin Şubat - Nisan 2012 tarihleri arasında Brown'un İngiltere ve İtalya'da çalıştığı yayın evleri Transworld ve Mondadari'nin Milano yakınlarında ayarladıkları yer altı sığınağında özel güvenlik görevlileri nezaretinde çalışan çevirmenlerden Fransız Carole Del Port'ın anlattığı alınan önlemlerden bazıları:

  • Pasaportlarına ve cep telefonlarına mesai saatleri süresince el konuldu.
  • İnternet bağlantısı olmayan bilgisayarlarda çalıştılar.
  • Not almalarına izin verilmedi.
  • Çevirisini yaptıkları sayfaların nüshalarını iş bitiminde teslim ettiler.
  • Çalıştıkları yerlerden özel korumalar eşliğinde minibüslerle direkt kaldıkları otele götürüldüler.
  • Aile üyelerine bile kitaptan bahsetmemeleri konusunda uyarıldılar. Herbirine çevredekilerin meraklı sorularına karşı, sahte bir kitap konusu verildi. 
Çevirisi bile böyle güvenlik önlemleri altında yapılan bu kitabı büyük merakla bekliyorum. En kısa zamanda okuyup, yorumlarımı sizlerle paylaşıcam. 


Alıntı: Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder