16 Mart 2013 Cumartesi

MART MENEKŞELERİ

SARAH JIO - ARKADYA YAYINLARI

www.kitapyurdu.com'dan satın al


Mart ayında bulunduğumuz şu günlerde tam da bu ayla ilgili mükemmel bir kitaptan bahsedicem size.
İlk çıktığı zaman kapağından çok etkilenip aldığım bir kitap olan Mart Menekşelerini yeni bitirdim. Ve bitirir bitirmez size yazmak istediğim. Kapak tasarımı ve mor püsküllü ayracı zaten görsel bir şölen. İçindeki konu ise gerçekten mükemmel..

Eşinde ayrılan Emily kafasını dinlemek için Mart ayında Bainbridge Adasında bulunan büyük yengesinin yanına gider. Ve geçmişiyle geleceği arasında bağlantıların içinde bulur kendini. Yengesinin ona hazırladığı oda da bulduğu kırmızı günlük Emily'nin ailesinin geçmişiyle ilgili çok büyük sırrın da ortaya çıkmasına neden oluyor. Emily günlüğü okurken, bende kendimi hem günlüğün içinde hissettim, hem de Emily'nin yerine koydum. Ben olsam nasıl davranırdım ne yapardım diye. Acaba günlüğü yazan kim, şimdi onlara ne oldu, günlüğü oraya kim koydu, bunların Emily ile ilgisi ne diye merak içinde sayfalar bitiyor.

Kesinlikle sıkılmayacağınız sürekleyici,  akıcı harika bir kitap olmuş. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen çok iyiydi. Asla bitmesini istemediğim kitaplar arasında yerini aldı.

Arkadya yayınlarından daha önce hiç okumamıştım. Ancak baskı kalitesi, hatasız yazım mükemmel. Bize güzel bir kitap ulaştırdığın için teşekkürler Arkadya..

Kitaptan anlamı çok büyük bir not: Hayat asla tek bir kişiye adanacak kadar kısa değil, sizi hayatında çıkarmışsa yeniden hayata tutunabilirsiniz.


ARKA KAPAK

Bir kadının yüreği sırlarla dolu bir denizdir

Gerçek aşkı yaşadığına inanan ünlü yazar Emily Wilson, kocasının başka bir kadını ona tercih ettiğini öğrenince, hayal kırıklığına uğrar. Tüm bu olanlara rağmen yine de tek bir damla gözyaşı dökmez.

Büyük yengesi Bee, Mart ayını Bainbridge Adasında geçirmesi için onu davet eder. Emily ruhunda açılan yaraların iyileşmesi umuduyla, bu teklifi kabul eder.

Adanın mistik havasıyla huzuru yakalamaya çalışan Emily, 1943 yılında yazılmış kırmızı kadife kaplı bir günlük bulur. Bu günlük onu geçmişin tozlu sayfalarına hapsolan gerçek bir aşk hikâyesine ve altmış yıllık bir aile sırrına götürecektir

Umudun, hüznün ve pişmanlığın bir arada işlendiği büyüleyici bir roman İlk kitabı Mart Menekşeleri ile Library Journal En İyi Kitap Ödülüne layık görülen Sarah Jio, insan kalbinin, ne kadar hatalı olursa olsun sevdiklerimizi her zaman affedeceğini eşsiz bir dille anlatıyor.

Aşk, tarih ve gizem Daha ne olsun? Mart Menekşeleri, geçmişimizin er ya da geç sürprizlerle karşımıza çıkacağını hatırlatan muhteşem bir roman.

Jodi Picoult

Tarih, gizem ve aşkın mükemmel bir karışımı Bu romanı elinizden düşüremeyeceksiniz.

Library Journal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder