4 Nisan 2013 Perşembe

ÖLÜM PATİKASI

TIM WEAVER - EPHESUS YAYINLARI

www.kitapyurdu.com'dan satın al

Sizlere yeni bitirdiğim Ölüm Patikası'ndan bahsetmek istiyorum. Aslında mesleği gazetecilik olan David Raker, artık mesleğini bırakmış kayıp insanları bulmak için çalışmaktadır. Megan Carver altı aydır kayıptır. Polis onu bulamamıştır. Aileside David'le anlaşmış, kızlarını bulmasını istemişlerdir. David tek başına tüm ipuçlarını muhteşem bir dikkatlilikle bulmuş ve sonuca yaklaşmaya başlamıştır ki, karşısında polis teşkilatını bulur.

Araştırmalar sırasında David'in karşısına 100 yıl önce asılmış bir seri katil olan Milton Sykes çıkar. Adım adım katile yaklaşırken aslında birbiriyle ilgisiz gibi duran konuların zincirin halkları olduğunu öğrenir. David bu durumda ne yapacağını çok iyi tespit ederek seri katilin kaçırıp mumyaladığı kadınların cesetlerine ulaşır.  

David araştırmaları sırasında şaşırtıcı bir sonuçla daha karşılaşıyor; Megan kaçırıldığında hamileymiş. Artık ya Megan'ı bulacak ya da katilin eline geçecektir.

Peki Megan'ı bulabilecek mi? Katil kim? Asılmış olan Milton Sykes ile konunun ilişkisi ne? Polis neden konuyu kapatmaya çalışıyor? İşte bu ve bunun gibi onlarca meraklı soru zihninizde dolaşacak.   

Bu kitap yazarın ikinci kitabı. İlk kitabı Paravan aslında serinin ilk kitabıymış. Seri derken sadece baş karakterimiz David Raker varmış ilk kitapta. Ben bu kitabın seri olduğunu bilmeden direk ikinci kitaptan başladım okumaya. Ama Paravan'ı en kısa sürede okuycam ve sizlere yazıcam. Heyecanlı ve sürekleyici polisiye macera kitabı okumayı sevenler için 1-2 günde bitebilecek güzellikte bir kitap. Beğenmemek mümkün değil..

ARKA KAPAK

Bir asır önce idam edilmiş azılı bir katili bugün görseniz ne yaparsınız ?

Londrada kaybolan ve bulunmayan genç kız ve kadınlar

Bir ormanda, yer altındaki korkunç bir galeride mumyalanmış cesetler

David Raker, altı aydır kayıp olan Meganı araştırdıkça, onun hakkında bildiği her şeyin bir yalandan ibaret olduğunu fark eder. Kızın etrafındakiler ölmüştür.

Diğerleri konuşamayacak kadar korkmaktadır ve Megan ın sırrı, dedektifin hayatına mal olabilir.

Çok geçmeden, ipuçları onu şehrin kıyısındaki bir ormana yönlendirir.

Korkunç bir tarihe ev sahipliği yapan bir yer; bir zamanlar acımasız, sapkın bir seri katilin avlanma sahası.

Diğer adıyla, ölüm patikası.

Cehennemi tadacaksınız.
Guardian

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder