23 Mart 2013 Cumartesi

BAKİRE

NANCY PİCKARD - EPHESUS YAYINLARI

www.kitapyurdu.com'dan satın al



Sanırım son zamanlarda okuduğum en iyi kitap desem yalan söylemiş olmam. 1,5 günde bitirdiğim ender kitaplardan biri olarak kütüphanemdeki yerini aldı. Uuzn zamandır bu kadar etkileyici bir polisiye gerilim kitabı okumamıştım. Gerçekten kurgusu, karakterleri, gizemi, dil ve anlatımıyla süperdi.

Yazarla tanışmamı sağlayan, aynı zamanda yazarın Türkçeye çevrilmiş ilk kitabı.

Olay 1987 yılının Ocak ayın Small Plains kasabasının şerifi Nathan ile iki oğlu Patrick ve Rex'in karlar altında çırılçıplak yatan genç bir kız cesedi bulması ile başlıyor. Cinayeti öğrenen yargıç Tom oğlu Mitch'i neden alel acele kasaba dışına gönderiyor? Şerifte büyük oğlu Patrick'i neden hemen şehir dışındaki okula gönderiyor? Kasabanın doktoru olan Abby'in babası genç kızın suratını neden tanınmaz hale getiriyor? gibi gizemli sorularla karşı karşıya kalıyorsunuz ve kendi kendinize yaptığınız yorumların aslında yanlış olduğunu finale geldiğinizde anlıyorsunuz.

Küçük bir kasabadaki sahipsiz mezarı tüm kasaba halkı Small Plains Bakiresi olarak adlandırmıştır. Ve bu olayın üzerinden 17 yıl geçtikten sonra, vicdan azabı ile tekrardan kasabaya dönen Mitch ile ona karşı olan aşkında en ufak bir azalma olmayan Abby'nin de araştırmaları ile gerçek ortaya çıkacaktır. Gerçek ortaya çıkana kadar da kitabın yüksek temposu artarak devam ediyor ve finale kadar size heyecanlandırıyor. Müthiş finaliyle de sizi derinden etkiliyor.   

Size bu kitapla müthiş bir gerilimi garanti edebilirim..

ARKA KAPAK

Small Plains Bakiresi kimdi ve nasıl öldü?

Acımasız bir cinayetle değişen hayatlar Küçük bir kasabadaki sahipsiz bir mezar On yedi yıldır saklanan korkunç gerçeği öğrenmeye hazır mısınız?

Kansasın kırsal kesimindeki küçük bir kasabanın halkı, genç bir kızın adsız mezarını Small Plains Bakiresi olarak kabul etmiştir on yedi yıl boyunca. Bazı kişilere göre mucizelere ve açıklanamaz iyileşmelere sebep olan bu mezarla ilgili söylentiler de zaman içinde dilden dile yayılmıştır.

Ama karla kaplı arazide bulunan, buz tutmuş çıplak cesede gerçekte ne olmuştur? Ve neden genç Mitch, cesedin bulunmasından bir gün sonra, arkasında çılgına dönmüş sevgilisi Abbyyi ve en iyi arkadaşı Rexi bırakarak kasabadan apar topar ayrılmıştır?

Bu şekilde kasabadan ayrılan Mitch, yıllar sonra Small Plainse geri döndüğünde, unutulmuş sırları ve gerilimi tekrar alevlendirecektir. Mitche karşı hâlâ bir şeyler hissetmekte olan Abby ise onun gidişinin arkasındaki gerçeği açığa çıkarmakta kararlıdır. Şimdi, üç eski dost kendilerinin ve küçük kasabalarının kaderini değiştiren o gecenin getirdiği sonuçlara katlanmak zorundadır.

Nancy Pickard edebi gücü yüksek bir yazar. Orta batının küçük bir kasabasındaki üstü kapatılmış sırları incelikle şekillendirmiş.
The Denver Post

Kışkırtıcı Kasabalıların peşini bırakmayan çözümlenmemiş cinayeti, yazar engin bir sezgisellikle işlemiş.
The New York Times Book Review

Üstün bir yapıt. Yazarın hikâyeye derinlik sağlamadaki yeteneği eşsiz.
Orlando Sentinel

Güven, inanç ve masumiyet kaybına dair bu roman tek kelimeyle ilgi çekici.
Tucson Citizen



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder