13 Mart 2013 Çarşamba

Işıl Şenol


Balıkesir'li genç bir yazar olan Işıl Şenol, 1985 te Balıkesir Bigadiç'te dünyaya geldi. İTÜ Tekstil Mühendisliği'ni okurken aklında hep edebiyat vardı. 
"Yazmak benim için bir tutku. Küçüklüğümden beri edebiyata özel bir ilgim var. Lise yıllarında Atatürkçü Düşünce Derneği ve Milliyet Gazetesi'nin kompozisyon yarışmalarında ödüller kazandım. Üniversite yıllarında Balıkesir'de yerel Politika ve Yeni Haber gazetelerinde yazılar yazdım. 'Asma Pansiyon' ilk romanım oldu. Asma Pansiyon Bozcaada'da küçük bir pansiyonda geçen büyük bir hayat hikayesini, dostluğu ve dayanışmayı anlatıyor. Kendinden ve çevresinden kaçmaya çalışan genç bir kızın yolu küçük bir pansiyona düşüyor ve buradaki beş kişi ona yardım edebilmek için ellerinden gelenleri yapıyor" diyor bir röportajında.

Annesi emekli öğretmen Sema Şenol ve babası veteriner hekim Oğuz Şenol'un desteğini alarak Butik Yayınlarından çıkan ilk kitabı Türk romanlarda çok satanlar listesine girdi. Asma Pansiyonun kapak tasarımı ise besteci Melih Kibar'ın kızı Merve Kibar'a ait.    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder