13 Haziran 2013 Perşembe

DÜŞLERİN ÖTESİNDE

NORA ROBERTS - EPSİLON YAYINLARI

www.kitapyurdu.com'dan satın al


Macera, polisiye ve aşk üçlemesini bulabileceğiniz ender kitaplardan. Baş kahramanımız Reece çalıştığı işyerinde olan katliamdan kurtulan tek kişidir. Bu sebeple devamlı yer değiştiren Reece son olarak Angel's Fist kasabasına yerleşir. Yerel tanınmış bir restaurantta işe başlar. Bir gün dağda yürüyüş yaparken bir cinayete tanık olur. Ancak geçmişinde yaşadığı olay nedeni ile Brody haricinde kimse ona inanmamaktadır. 

Brody gerilim kitapları yazarıdır. Gazatede de yazarlık yapmaktadır. Ancak gazeteden ayrılınca bu kasabaya yerleşir.

Katil onu tek görenin Reece olduğunu bilir ve onun kasabadan kaçması için türlü türlü oyunlar oynayarak kendini kötü hissetmesini sağlar. Bu oyunlar oynanırken yanında ona destek olan ve ona inanan tek kişi ise Brody'dir.

Reece bu kasabada hem korkularıyla yüzleşecek, bir katilin yakalanmasını sağlayacak, hem de aradığı aşkı bulacaktır.

Okurken acaba katil kim diye kendi kendinize düşünüp duruyorsunuz. Sonra katilin kim olduğunu çıkarıyorsunuz. Bu seferde yok canım daha neler o olamaz diye kendinizle çelişiyorsunuz. 

Merakla ve heyecanla okunabilecek güzel kitaplardan. Gerçi yazarın Nora Robets olması yeterli. Çünkü yazar bütün kitaplarında bu heyecanı okurlarına yaşatıyor ve boşuna New York Times'ın en çok satan yazarları olmadığını kanıtlıyor.

Epsilon Yayınlarının kitaplarını beğeniyorum. Gerek basımları, gerek çevirileri çok iyi. Yalnızca bu kitabın kapağını hiç beğenmedim. Kapaktaki yüzüstü yatan kızla, kadın kahramanımızın yakından uzaktan alakası yok. Kapağa bakan, sarı saçlı güzel bir kızın sıcacık aşk hikayesini okuduğunuzu düşünecek. Oysa  kitabın konusu çok farklı. Başka kapak tasarımı yapabilirlermiş.
ARKA KAPAK

New York Times'ın en çok satan kitaplar listesinin kıdemli kadın yazarı gerilim ve aşk dolu bir hikâyeyle tekrar okuyucuyla buluşuyor.
Yeni bir başlangıç, gerilim ve düşlerin ötesinde bir aşk hikâyesi...

Çalıştığı yerdeki katliamdan kurtulan tek kişi olan Reece Gilmore, o günden bu yana mücadele ettiği kâbuslarından ve korkularından uzaklaşmak arzusuyla yollara düşer. Geçici olarak yerleştiği Angel's Fist Kasabası'ndaki yerel bir restoranda çalışmaya başlar. Bir gün dağda tek başına yürüyüş yaparken bir çiftin tartıştığını görür. Tartışma şiddetli bir kavgaya ve ardından da kadının ölümüyle sonuçlanan bir cinayete dönüşür. Bu vahşete tanık olan tek bir kişi vardır; Reece.

Gerilim kitapları yazan Brody, patikanın biraz aşağısında temiz dağ havasının tadını çıkartmaktadır. Reece koşarak yanına gelip onu olay yerine götürdüğünde çittin çoktan gitmiş olduğunu görürler. Daha sonra gelen polis de, Reece'in saldırıyı gördüğünü iddia ettiği alanda hiçbir ize rastlayamaz.
Reece kasabada yeni olduğu ve geçmişte yaşadıkları kısa bir sürede kulaktan kulağa yayıldığı için, Brody dışında kimse ona inanmaz. Genç kadın kasabada bir katil olduğuna emindir ve bu katil çok geçmeden, olayın peşini bırakması için ona çeşitli oyunlar oynamaya başlayacaktır. Artık Reece'in yapabileceği tek bir şey vardır; Brody'ye güvenmek ve çok geç olmadan katilin kimliğini ortaya çıkarmak
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder